9 augustus 2022

In de afgelopen week zijn we zelf weer (op vakantie) in Het Zeeroosje geweest. Ook onze kinderen met vrienden hebben ons een bezoek gebracht. Gezellig dus. We hebben fantastisch weer gehad, niet te heet en niet te koud. We hebben de jongelui een beetje de omgeving laten zien m.n. Dokkum. Het blijft een leuke plaats om te vertoeven.

Maar we hebben ook weer een en ander verbeterd aan het huis: Op beide slaapkamers zijn nu rolhorren zodat we veel minder last hebben van muggen. We hebben in de voortuin flink gewied, nieuwe planten en bolletjes gezet en bloemen gezaaid. Op de patio staat nu klimop tegen de schutting. Even wachten nog tot het flink gegroeid is.

We hebben wat nieuwe dingen aangeschaft zoals een mini-stofzuiger en twee leuke strandstoeltjes. De fietszadels kunnen nu ook gemakkelijker hoger of lager gezet worden. Kortom: Weer wat comfortabeler gemaakt voor de gasten en onszelf.  10 juni

We zijn zelf weer een weekend in het Zeeroosje. Genieten van het weer, buiten ontbijten op de patio, dineren in de voortuin in het zonnetje.

Ook een beetje werken natuurlijk: We hebben o.a. twee nieuwe kunstwerken opgehangen in de keuken: Zonlicht op het Wad. (Kijk maar bij impressie!)

1 juni

Inmiddels lopen de boekingen aardig binnen, vooral via Natuurhuisje.nl. Het gaat zelfs zo boven verwachting dat we rap zelf nog wat ingepland hebben. Anders komen we zelf niet meer aan de beurt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. We willen zelf ook regelmatig genieten van het Zeeroosje.

Tot nu waren alle gasten erg enthousiast over hun verblijf. Wij dus ook!

29 april

De eerste gasten hebben een midweek doorgebracht in Het Zeeroosje. Al meteen kregen enthousiaste appjes, zelfs met foto's erbij: Bijvoorbeeld eentje van de kinderen in de bedstee: Wat hadden ze lol!

18 april

We hebben de Paasdagen zelf doorgebracht in Het Zeeroosje en de laatse hand gelegd aan de voorbereidingen voor de eerste huurder. Alle linnengoed in orde gemaakt bijvoorbeeld. Maar ook  tegoedbonnen geregeld die de gasten kunnen gebruiken bij het Theehuis Yke Muoi in Paesens-Moddergat. We hebben nu ook een beheerder gevonden die het huis gaat onderhouden, poetsen en alles klaar zet voor de volgende gasten.

3 april 2022

Vorig weekend hebben we ons vakantiehuis aangemeld bij Natuurhuisje.nl. We hebben zelf in het verleden vaak gebruikt gemaakt van dit platform en dat is ons altijd goed bevallen. Het heeft afgelopen week al meteen twee boekingen opgeleverd, maar ook onze website wordt blijkbaar gevonden want ook via die weg hebben we deze week een boeking mogen ontvangen. Het begint dus te lopen!

20 maart 2022

We hebben dit weekend gebruikt om de huiskamer verder af te schilderen. En wat is het mooi geworden, al vinden we het zelf. Kijk maar hier. Er is een betere en grotere t.v. geplaatst, met Chromecats. Erg handig als je een Netflix-abonnement hebt. Ook de tuintafel is geschuurd en opnieuw in de olie gezet. Er is een grappig eoplossing gevonden voor het niet-zo-mooie boerenraampje: Je hebt nu 'uitzicht' op andermans erf. (-:

De laatste weken hebben we gebruikt om alle linnengoed in te kopen: Mooie hoeslakens en dekbedovertrekken, goede kwaliteit handdoeken en theedoeken. Alles opgeborgen in handige boxen zodat straks de onderhoudsmedewerker gemakkelijk aan de slag kan.

26 februari - 6 maart 2022

In het zuiden van Nederland, in ons Eindhoven ook, werd flink Carnaval gevierd. Maar wij hebben deze vakantie gebruikt om heel hard te werken aan Het Zeeroosje. Maar ook weer te genieten van de omgeving, de rust en de ruimte.

In het hele huis is nu LED-verlichting aangebracht, wel zo prettig in deze tijden waarin de stroomkosten bijna dagelijks toenemen en het is natuurlijk ook goed voor het milieu.  

In de huiskamer is een boekenkast geplaatst en daarin natuurlijk ook diverse boeken gezet. Er is een DVD-speler aangeschaft en daarvoor staan nu ook diverse DVD's in die nieuwe kast.

In de badkamer is een kastje gehangen voor de handdoeken. In de WC een kastje voor de rollen e.d..

In de grote slaapkamer hangen nu twee sfeervolle schilderijen met (klap)rozen. Er zijn twee handige bedlampjes aan toe gevoegd evenals in de kleine slaapkamer en de bedstee. Want wat is er nou fijner dan lekker lezen in bed. (Jaja, dat andere is ook fijn.😉)

16 januari 2022

Caroline heeft dit weekend de eerste schilderwerken aangepakt: De schouw is niet langer rood-groen en een deel van de houten wand staat in de grondverf. Het wordt meteen al een ander en ruimer gezicht. Straks worden de kleuren licht- en donkerblauw in combinatie met witte wanden.

Maar we zijn vooral ook flink bezig geweest met het schilderen van de huiskamer: Het rood en groen is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor lichtblauw, donkerblauw en wit. Ook de wanden, die voorheem houtkleurig waren, zijn nu wit geschilderd. Het geeft zoveel meer licht en ruimte in deze kamer. Het is nog niet helemaal klaar, er wordt binnenkort nog wat afgemaakt en dan kunnen we het resultaat laten zien op deze website.

8 januari 2022

We hebben vanaf 30 december sfeer mogen proeven in ons nieuwe vakantiehuis, ook al was het nog niet meteen van onszelf. (Met dank aan Geert!) Met twee auto's volgeladen zijn we naar Moddergat-Paesens gereden. Want in de afgelopen maanden hadden we al genoeg plannen kunnen maken en ook inkopen gedaan voor ons nieuwe vakantiehuis. Bijvoorbeeld mooie meubels op de kop getikt. De eerste nachten hebben we in de bedstee geslapen en dat was een leuke ervaring. Maar op het moment dat onze dochter met vriendin kwam logeren, moesten we de slaapplaats afstaan aan hen. Maar niet getreurd: Het tweepersoonsbed boven bleek ook uitstekend te liggen. We hebben geslapen als (zee)roosjes, want wat is het stil in dat dorpje! Heel anders dan in de drukke stad waar we normaal gesproken verblijven. We zijn ook op zoek gegaan naar een goede, tweedehands wasmachine en een gevonden in Drachten. Na veel gesjouw stond de Miele op zijn plek. We hebben ook veel gewandeld, in de zon maar ook door weer en wind. En ineens vind je regen, kou en wind niet erg als je door zo’n indrukwekkende omgeving loopt.

4 januari 2022

Vandaag is dit prachtige huis in ons bezit gekomen. Uiteraard om er zelf regelmatig te verblijven, maar zeker ook om anderen te kunnen laten genieten van deze mooie locatie in het centrum van het sfeervolle Paesens-Moddergat.